Opis
Orzeźwiający, smakowy napój w proszku zawierający kolagen rybi, witaminę C, cukier i substancję słodzącą.
- Każda porcja zawiera 10 g hydrolizowanego kolagenu rybiego.
- Zawiera 40 mg witaminy C.
- Bez laktozy1
- Bezglutenowy2
- Bez cukru3
- Bez tłuszczu4
- Nie zawiera oleju palmowego
1Bez laktozy: mniej niż 0,1 g laktozy na 100 ml produktu gotowego do spożycia.
2Nie zawiera glutenu zgodnie z przepisami UE.
3Bez cukru: mniej niż 0,5 g cukru na 100 ml produktu gotowego do spożycia.
4Beztłuszczowy: mniej niż 0,5 g tłuszczu na 100 ml produktu gotowego do spożycia.
Kolagen morski składa się w 84% z kolagenu rybiego, co oznacza, że napój bezalkoholowy składający się z jednej porcji (12 g) napoju w proszku dostarcza organizmowi 10 g kolagenu dziennie. Nasze ciała są zdolne do produkcji kolagenu, ale wraz z wiekiem coraz ważniejsze staje się uzupełnianie go kolagenem pochodzącym ze źródeł zewnętrznych - wysokiej jakości produktów kolagenowych. Witamina C przyczynia się do prawidłowego tworzenia kolagenu, a tym samym nie tylko do utrzymania skóry i naczyń krwionośnych, ale także do utrzymania prawidłowych kości, prawidłowego stanu i funkcji chrząstki oraz prawidłowych zębów i dziąseł. Napój kolagenowy dostępny w smaku cytrynowej zielonej herbaty może być orzeźwiającym napojem w codziennej rutynie pielęgnacyjnej.
Hydrolizowany kolagen rybi 84%, aromaty, kwasy (kwas jabłkowy, kwas cytrynowy), substancja wypełniająca (polidekstroza), substancja słodząca (sukraloza), witamina C (kwas L-askorbinowy), koncentrat buraka ćwikłowego w proszku [maltodekstryna, koncentrat buraka ćwikłowego, kwas (kwas cytrynowy)], barwniki (karoteny, kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin), sól.
Wyprodukowano w fabryce produkującej mleko, jaja, soję, orzeszki ziemne, orzechy, seler, ryby, skorupiaki, mięczaki i żywność zawierającą dwutlenek siarki.